Tuniaková pomazánka pre deti

tuniakova-natierka
  • Chod: Raňajky
  • Porcie: 3
  • Náročnosť: ľahké
  • Gourmet Špeciál: Pre deti
  • Krátky opis: 1614 Japonsko: vždy keď samuraj Sanada Yukimura,slávny japonský generál potreboval pre svojich verných samurajov výdatné raňajky ako odmenu v bitke o Osaku, tak im dal túto chutnú tuniakovú pomazánku

Ingrediencie

1 väčia tuniaková konzerva (alebo 2 malé)

...
  • 1 cibuľa
  • 2 nakladané kyslé uhorky
  • 3 lyžice majonézy
  • 2 lyžice horčice
  • 1 syrokrém, alebo 3 lyžice nastrúhaného eidamu
    1 na tvrdo uvarené vajíčko
  • soľ a korenie, poprípade štipka chilli
  • toastový chlieb
  • paradajka

Postup

  1. Uhorky, cibuľu, ako aj vajíčko si nakrájame na drobné kocky.
  2. Z tuniaku vylejeme časť oleju a dáme do misky. Pridáme majonézu, horčicu, uhorku s cibuľou a vajíčkom. Premiešame, pretlačíme vydličkou a do nátierky ešte pridáme zvyšné ingrediencie.
  3. Toastový chlieb dáme opiecť do toasteru a následne natrieme pomazánkou. Položíme dva plátky paradajky a jemne pritlačíme vrchný krajec chlebu. Sandwich podávame rozkrojený v uhlopriečke.