Chef Recepty HOME








Karibská ananásová pikantná BBQ omáčka

Nahlásiť obsah

Pridané od: Pata
Uverejnené v:  Omáčky & Dressingy
Počet zhliadnutí:  1571 videní
Doba Prípravy:  10 minút
Doba Varenia:  15 minút
Diéta: Vegetariánske jedlá
Kuchyňa: Lat.Amerika / Karibská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Snack/na zahryznutie
Porcie: 1
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Grilovanie
Krátky opis: 
Skvelá pikantná omáčka na kuracie mäso a dary mora či grilované, alebo vyprážané. Jemne sladká a pikantná barbecue omáčka s nádychom Karibiku

Ingrediencie

1 hrnček kečupu
1/2 konzervy ananásu
1/4 hrnčeku masla
1/4 nasekanej cibule
2 prepasírované strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica hnedného cukru
3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej štavy
1/4 čajovej lyžičky chilli
1 čajová lyžička sušeného tymiánu
soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

V hrnci si roztopíme maslo. Medzitým si v mixéry dobre rozmixujeme ananásové kúsky, cibuľu a cesnak.

Túto zmes dáme do hrnca s maslom, pridáme zvyšné ingrediencie a na strednom ohni za stáleho miešania necháme barbecue omáčku zovrieť.

Následne ju dovaríme ešte 5-10 minút na slabom ohni a môžeme podávať.


Tip:

Túto omáčku môžeme servírovať ako teplú, aj vychladenú z chladničky.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie