Chef Recepty HOME






Arizona Classic: tradičná hustá BBQ omáčka

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Rob
Nahrať obrázok
Pridané od: Pata
Uverejnené v:  Omáčky & Dressingy
Počet zhliadnutí:  1990 videní
Doba Prípravy:  10 minút
Doba Varenia:  60 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: USA / Kanadská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Grilovanie
Krátky opis: 
Niekto má rád horčicové, octové, alebo majonézové. Ak ale máte v krvy južanské gény, inklinujete k vôni uhlia v rozpalenom grile, grilovaným rebierkam, krídelkám, alebo steaku, tak Vám určite bude chutiť táto senzačne hustá barbecue omáčka s melasou

Ingrediencie

1 hrnček kečupu
1/2 hrnčeku trstinovej melasy
1/4 hrnčeku masla
2 prepasírované strúčiky cesnaku
1/2 na drobno nakrájane strednej cibule
3 polievkové lyžice čerstvej citrónovej štavy
1 polievková lyžica Worcesterovej omáčky
1 čaj. lyžička soli
1 čaj. lyžička kajenského korenia, alebo štipku chilli
1 čaj. lyžička čierneho korenia
štipka kari korenia

Postup

V menšom hrnci si roztopíme maslo a jemne opražíme cesnak s cibuľou.

Potom pridáme všetky zvyšné ingrediencie a varíme za miešania 5-10 minút na strednom ohni, alebo do zovretia.

Následne plyn znížime na najslabší a za občasného miešania dovaríme ešte 45 minút.

Podávame teplé preliate na našom obľubenom grilovanom mäse.

 

Tip:
Trstinová melasa je veľi chutná a zdravšia náhrada za cukor, lebo obsahuje veľa železa a iných dôležitých látok. Pokiaľ ju však nemáte k dispozícii odporúčam použiť med.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie