Chef Recepty HOME








Avokádová pomazánka pre deti kardinála Richelieu

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Redakcia
Nahrať obrázok
Pridané od: Redakcia
Uverejnené v:  Nátierky
Počet zhliadnutí:  1973 videní
Doba Prípravy:  15 minút
Doba Varenia:  0 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Francúzska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Raňajky
Porcie: 3
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Pre deti
Krátky opis: 
Kardinál Richelieu si veľmi obľúbil túto zdravú nátierku z avokáda, čo mu priniesli ako dar dobrodruhovia zo Strednej Ameriky. Samozrejme ako hrdý Francúz pridal modrý syr, natrel na bagetu a vytvoril také raňajky, ktorým neodolali ani Portos a Aramis

Ingrediencie

Avokádo

100g Modrého syr - napr. Niva

1 trojuholník taveného syru

100g masla

1 pol. lyžica citrónovej šťavy

soľ, korenie

provensálske korenie, alebo zmes rozmarínu, bazalky tymiánu a oregano

možné je ešte pridať cesnak a cibuľa - ak deti nejdú do školy

paradajka

bageta

Postup

Avokádo vyberieme zo šupky a v miske ho dobre vydličkou roztlačíme.

V rukách si rozdrobíme nivu, aby sa nám s ňou lepšie pracovalo a pridáme ju spolu s citrónovou šťavou, maslom a syrokrémom k avokádu. Všetko spolu dobre premiešame. Nátierku si okoreníme a osolíme.

Bagetu si nakrájame a môžeme jemne zapiecť.

Podávame natreté na bagete s plátkami paradajky a posypané provensálskym, alebo obľúbeným korením.

Tak dobrú chuť a veľa sily mušketiery.

 

Nebolo pridané žiadne hodnotenie