Chef Recepty HOME






Brazílska ryža zo Sao Paula

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Prílohy
Počet zhliadnutí:  1329 videní
Doba Prípravy:  12 minút
Doba Varenia:  12 minút
Diéta: Vegetariánske jedlá
Kuchyňa: Lat.Amerika / Karibská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Voňavšie a zdravšie vylepšenie fádnej dusenej ryže. Tento recept z brazílskej kuchyne jednoznačne ocení každý kto ju ochutná.

Ingrediencie

1,5 šálky bielej ryže

2 lyžica masla

3 pretlačené strúčiky cesnaku

3 hrnčeky neslaného kuracieho vývaru

1/2 hrnčeku mrazenej kukurice

1/2 hrnčeku mrazeného hrášku

1/4 hrnčeku sušených hrozienok

1/2 hrnčeku šalátových olív prekrojených na pol

soľ podľa chuti

štipka čierneho korenia

1 nasekaný pór

1/4 hrnčeku nasekanej petržlenovej vňate

1/4 hrnčeku nasekaného čertvého koriandru

Postup

V hrnci si na jemnom plyne necháme roztopiť maslo. Na ňom opražíme pretlačené strúčiky cesnaku s ryžou po dobu približne 3 až 4 minút. Pridáme vývar, necháme zovrieť a dosypeme kukuricu s hráškom. Hrniec zakryjeme a varíme 10 minút.

Potom do ryže pridáme hrozienka a olivy. Dochutíme soľou, čiernym korením a dovaríme ešte približne 10 minút.

Keď je ryža hotová, tak do nej vmiešame na petržlenovú vňať, pór, koriander a znovu prikryjeme pokrývkou na 2 až 3 minúty. Podávame ako napríklad prílohu k brazílskemu gulášu s mangom.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie