Chef Recepty HOME






Čínsky pečený bravčový bôčik

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Bravčové
Počet zhliadnutí:  3436 videní
Doba Prípravy:  55 minút
Doba Varenia:  65 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Čínska / Ázijská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 3
Náročnosť: pokročilé
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Recept na voňavé bravčové mäso s perfektnou chrumkavou kožičkou ako ju poznáme z ázijských reštaurácií

Ingrediencie

  • 500g bôčiku
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica hrubej soli
  • pomletá škorica, klinček, chilli podľa chuti
  • ryžovvé víno
  • med
  • sójová omáčka
  • kečup

Postup

  1. Pred tým ako pôjde náš bôčik do rúry,  musí byť koža úplne suchá, čo tvorí základ chrumkavej kožičky. Takže si očistíme a umyjeme bôčik pár hodín pred pečením, aby mohla kožička úplne vyschnúť.
  2.  Pomletú škoricu, klinček, chilli a soľ si zmiešame v miske a následne vtrieme do mäsa.
  3. Rúru si predhrejeme na 180 °C. Bôčik dáme do rúry kožičkou smerom na vrch a posypeme hrubou soľou. Pečieme približne 20 minút.
  4. Bôčik vyberieme z rúry a zosypeme hrubú soľ. Nožom jemne urobíme na celej koži zárezy, čo je rozhodujúce pre chrumkavosť kožičky.
  5. Bôčik dáme ešte späť na 25 mimút do trúby a pravidelne ho podlievame ryžovým vínom.
  6. Nakoniec si vytvoríme omáčku, tým že zlejeme výpek, pridáme med, sójovú omáčku a kečup, ktorým ju zahustíme.
  7. Podávame s ryžou, preliate omáčkou a s obľúbeným šalátom.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie

Obsah vytlačený z Chef Recepty.sk