Chef Recepty HOME






Coleslaw šalát ako z KFC

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Šaláty
Počet zhliadnutí:  2032 videní
Doba Prípravy:  5 minút
Doba Varenia:  180 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: USA / Kanadská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Snack/na zahryznutie
Porcie: 3
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Grilovanie
Krátky opis: 
Vynikajúci, svieži šalát, ktorý sa hodí skoro všetkému. Coleslaw šalát sa stal populárny hlavne vďaka KFC, no pôvodne bol vymyslený v Holandsku, podával sa teplý a jeho názov tiež pôvodne znamenal skrátka kapustový šalát.

Ingrediencie

  • 1/2 nastrúhanej bielej kapusty
  • 1 na hrubo nastrúhana očistená mrkva
  • 1/2 na jemno nakrájanej cibule
  • 1/4 na jemno nastrúhaného zeleru
  • 1/2 hrnčeku (120ml) majonézy
  • 1/2 hrnčeku (120ml) kyslej smotany
  • 1 lyžica octu, najlepšie jablkový
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • nakrájana petržlenová vňať podľa chuti
  • 2 lyžice cukru

Postup

Vo veľkej šalátovej miske si najprv vytvoríme dressing. Zmiešame majonézu, smotanu, soľ, korenie, cesnak, cukor a ocot s citrónovou šťavou. Je dobré si najprv vytvoriť dressing osobitne, aby sa jeho ingrediencie dobre premiešali a vytvorili tú správnu chuť.

Zeleninu umyjeme a nastrúhame, resp. nakrájame na drobné kocky podľa chuti a dáme do veľkej misky k dressingu.

Opäť všetko spolu zmiešame a dáme odstáť do chladničky približne na 4 hodiny. No po 1-2 dňoch je šalát ešte jemnejší. Podávame studené ako prílohu ku každému grilovanému pokrmu, alebo aj do sendvičov.

Dobrú chuť.

Tip:

Pokiaľ chcete mať skutočne coleslaw krehký šťavnatý ako z KFC, tak je potrebné nakrájanú kapustu vo zvláštnej miske najprv nechať chvíľu odstáť a následne pracne vymačkať šťavu a následne aj zo šťavou pridať k zvyšnej zelenine a dressingu.

Hodnotenia

Pridané od : Kate on 2013-06-30 14:23:15
Ďakujem za super recept. Ja dávam zeleninu do mixéru - som lenivá :) Všetko robím podobne, len mi lepšie chutí namiesto smotany roztopené maslo s mliekom. Nálev je tak ešte teplý, čo pomáha kapuste zmäknúť. A aj ja som zistila, že je lepšie nechať šalát aspoň deň v chladničke.