Chef Recepty HOME








Exotická Africká arašidová polievka

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Rob
Nahrať obrázok
Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Polievky
Počet zhliadnutí:  990 videní
Doba Prípravy:  10 minút
Doba Varenia:  45 minút
Diéta: Vegetariánske jedlá
Kuchyňa: Africká kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Polievky
Porcie: 4
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Známy sa nedávno vrátil z Africkej Kene a ako odpoveď na jeho obľúbené jedlo mi popísal nasledujucu polievku. Napriek neobvyklej kombinacií surovín, všetky predsudky bokom, pri troške Európskeho vylepšenia vývarom,smotanou a hriankou budete očarený ako ja

Ingrediencie

1/2 l zeleninového vývaru (ak nemáme tak 1 bujón)

2 cibule

3 strúčiky cesnaku

1 čerstvá paradajka

1/2 konzervy paradajkového pretlaku

6 lyžíc (1/2 poháru) arašidového masla "crunchy", alebo s kúskami arašidov

1/2 smotany

1/2 pohára hladkej múky

4 lyžice rastlinného oleja

1 lyžička kari korenia

Postup

V hrnci si zohrejeme olej a následne si na jemnom ohni opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa zmäkne a začne byť "priesvitnejšia", tak pridáme pretlačený cesnak a čo najdrobnejšie nakrajanú paradajku, tieto pražíme za stáleho miešania ešte 1 minútu. Cesnak a paradajku pridávame neskôr, aby sa zbytočne nepripiekli a nestratili priveľa chuti.

Potom pridáme pretlak a obľúbený či už zeleninový, alebo kurací vývar z polievky z predchádzajúce dňa, resp. pol litra vriacej vody a bujón. Necháme zovrieť, pridáme arašidové maslo a dobre premiešame.

Varíme 10 min na jemnom ohni a za stáleho miešania pridáme na zahustenie múku.

Pre jemnejšiu chuť pridáme smotanu, kari korenie a podľa chuti môžme ešte dohustiť múkou na požadovanú konzistenciu.

Môžeme ozdobiť napríklad petržlenovou vňaťou, alebo pár arašídmi a podávame s hriankou, resp. africkou plackou.

 

Mala by nám vzniknúť arašidovo chrumkavá, hustá a sýta, no zároveň smotanovo jemná a po kari voňavá zeleninová polievka.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie