Chef Recepty HOME








Francúzsky dressing na šalát Vinaigrette

Nahlásiť obsah

Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Omáčky & Dressingy
Počet zhliadnutí:  5544 videní
Doba Prípravy:  5 minút
Doba Varenia:  0 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Francúzska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Snack/na zahryznutie
Porcie: 1
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: 
Základom tradičného dressingu Vinaigrette, kt. neskôr svet začal označovať ako francúzsky dressing na šalát je olej, ocot a kvalitné bylinky. Na 3 diely oleja vždy musí byť 1 diel octu. Vo francúzskom dressingu tiež nesmie chýbať dijonska horčica.

Ingrediencie

1 pol. lyžica octu, alebo citrónovej šťávy    

3 pol. lyžice olivového oleju

1 pol. lyžica dijon horčice

1 pol. lyžica medu

1 strúčik cenaku

1 čaj. lyžička mletej sladkej papriky

1/4 čaj. lyžičky mletého korenia   

1/4 čaj. lyžička soli   

Postup

Vinaigrette si pripravíme tak, že najprv do horčice pridáme med, soľ, korenie a papriku. Dobre premiešame.

Cesnak si rozpučíme, alebo nasekáme na drobno (pri rozpučení sa uvoľnia viac silice a cesnak bude mať výraznejšiu chuť) a pridáme do horčice.

Pridáme olej s octom v správnom pomere a dôkladne premiešame.

Uskladňujeme v chladničke po dobu niekoľkých dní.

Tip:

Čím dlhšie je dressing v chladničke, tým má výraznejšiu chuť. Takže je dobré si ho pripraviť deň dopredu.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie