Chef Recepty HOME






Grilovaný encián s medom na ovocí

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Syrové
Počet zhliadnutí:  1405 videní
Doba Prípravy:  3 minút
Doba Varenia:  15 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Francúzska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Predjedlá
Porcie: 1
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Grilovanie
Krátky opis: Grilovaný encián s medom, pistáciami a ovocím, ktorý nesmie chýbať na žiadnej párty s priateľmi.

Ingrediencie

1 veľký encián

bageta alebo krekry podľa chuti

1 prepasírovaný cesnakový strúčik

plátky jablka a hrušky

1 lyžička medu

olivový olej

pistácie

 

Postup

Zohrejeme si gril na strednú teplotu. Následne vyberieme z chladničky encián, pokvapkáme olivovým olejom a opekáme z každej strany približne 7 minút.

Na encián dáme z jednej strany, ktorú sme už dogrilovali roztopiť med, tak aby nám zbytočne nestekal na rošt.

Medzitým si dáme na gril bagetu natrenú maslom a cesnakom, kým neschrumkavie a nezíska príjemnú grilovanú vôňu.

Zároveň si na grile jemne opečieme plátky ovocia jemne pokvapkaného olivovým olejom.

Syr podávame posypaný pistáciami a s plátkami ovocia. Bagetu

Nebolo pridané žiadne hodnotenie