Chef Recepty HOME






Guľôčky z mletého mäsa v paradajkovej omáčke na marocký spôsob

Nahlásiť obsah

Pridané od: Silvia16
Uverejnené v:  Hovädzie
Počet zhliadnutí:  857 videní
Doba Prípravy:  25 minút
Doba Varenia:  50 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Africká kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 1
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: 

Môj manžel pochádza z Maroka a časom som sa naučila ich Marocké špeciality a chcela by som sa s nimi podeliť. Je to podobné našej Slovenskej plnenej paprike, ale nieje to to isté. Paprika dodáva super príchuť a paradajková omáčka je mňam. Dobrú chuť

Ingrediencie

Na guličky:
• 0,5-1kg mletého hovädzieho mäsa
• na jemno nakrájaná cibuľa
• 1-2 čl rímskeho drveného kminu
• 1-2 čl papriky
• soľ, čierne korenie
• vňať koriandra a petržlenu


Na omáčku:
• paradajky v konzerve
• 1-2 čl rímskeho drveného kmínu
• 1-2 čl drveného zázvoru
• 1-2 čl pretlačeného alebo strúhaného cesnaku
• soľ, čierne korenie
• vňať koriandra a petržlenu
 

Postup

1. Do misky dáme mleté mäso, nakrájanú cibuľku, vňať, posolíme, okoreníme, pridáme lyžičku alebo dve drveného kmínu a papriku (podľa toho či máme pol kila alebo kilo mäsa). premiešame rukou a vytvoríme malé guličky, ktoré dáme do panvice bez oleja - ak máme panvicu vhodnú na pečenie bez oleja. Ak nie, pridáme trošku oleja. Popražíme okolo 20 minút za častého miešania.


2. Popritom zmiešame paradajky z konzervy s cesnakom, vňaťou, kmínom, zázvorom, soľou a korením. Túto zmes pridáme do panvice keď je mäso hotové. Prikryjeme a varíme medzi 20-40 minút s miešaním. Záleží na tom akú hustú chcete omáčku. Čím dlhšie varíte, tým hustejšia je omáčka.


3. V Maroku sa tieto guličky jedia s chlebom. Ku koncu sa ešte pridávajú ešte variácie upraveného vajíčka. Ale v Anglicku ich na podobný spôsob možete nájsť v reštaurácii s ryžou. Ja som ich posledne robila s kašou. Tá omáčka zmiešaná s kašou vytvára veľmi príjemnú chuť. Vyskúšajte.
 

Nebolo pridané žiadne hodnotenie