Chef Recepty HOME






Indická Masala: zeleninová omeleta so syrom a očarujúcou vôňou

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky JanK
Nahrať obrázok
Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Z vajec
Počet zhliadnutí:  1158 videní
Doba Prípravy:  5 minút
Doba Varenia:  7 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Indická / Indonézijská

Ďalšie informácie

Chod: Raňajky
Porcie: 2
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Indická omeleta, alebo tiež Masala omeleta sa líši podľa regiónu a existuje množstvo variácii. No pre porovnanie s „našou klasickou“ sa vyznačuje rôznymi koreninami, bylinkami a farebnými tónmi- kardamónu,muškátu,kurkumy,škorice,atď

Ingrediencie

3 Vajcia

1 Čerstvá červená paprika

1 Mladá (jarná) cibuľka

30g Nastrúhaného eidamu

1/2 Čaj. lyžičky sušeného koriandru

1/2 Čaj. lyžičky kari korenia

Soľ

Zelené korenie

1 lyžica masla

 

Postup

V panvici si na strednej teplote roztopíme maslo.

Medzitým si v pohári zmiešame vajíčka, koriander a soľ. Následne vajíčka pomaly a rovnomerne rozlejeme na panvicu.

Necháme na nízkej teplote opekať a keď zbadáme podľa okrajov, že už začína byť zo spodnej strany do hneda opečená, tak opatrne otočíme.

Nakoniec pridáme do omelety na kocky nasekanú červenú papriku,paradajku, uhorku, jarnú cibuľku, eidam a posypeme voňavým zeleným korením a kari.

Dobrú chuť

Nebolo pridané žiadne hodnotenie