Chef Recepty HOME








Jablkové muffiny so škoricou

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Stevoo
Nahrať obrázok
Pridané od: Stevoo
Uverejnené v:  Torty & Zákusky
Počet zhliadnutí:  1932 videní
Doba Prípravy:  10 minút
Doba Varenia:  25 minút
Diéta: Vegetariánske jedlá
Kuchyňa: Anglická kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Dezerty
Porcie: 6
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Veľmi populárne koláčiky muffiny z Anglicka, resp Ameriky sú známe pre svoj krásny vzhľad, jednoduchú prípravu a množstvo variácií. Ja mám veľmi rád práve tieto jesenné jablkové muffiny so škoricou, a chutným javorovým syrupom, ale použiť sa dá v podstate

Ingrediencie

2 šálkyhladkej múky

1 šálka bieleho cukru

2 čjové lyžičky prášku na pečenie

2 vajíčka

1 1/4 lyžičiek vanilkového prášku

1 lyžička pomletej škorice

pol lyžičky soli

 pol šálky masla

 2  nakrájane jablká

 1 tretina šálky hnedého cukru

1 lyžica polohrubej múky

1 smotana na šľahanie

javorový syrup, alebo karamelizovaný cukor

Postup

Predhrejeme si rúru na 190 stupňov C. Vymastíme pekáčovú formu na 12 muffinov. V stredne veľkej miske si zmiešame múku, prášok na pečenie, vanilkový a škoricový prášok a soľ. Pridáme vajíčka, rozotopené maslo a cukor. Jablkám odstránime jadro, nastrúhame a pridáme do cesta.

Rovnomerne rozdelíme cesto do muffinových formičiek. Pečieme približne 20 až 25 minút.

Po vytiahnutí z rúry necháme muffiny ešte vo forme asi 10 minút aby vychladli, a potom ich jemne vyberieme von.

Podávame so šľahačkou, preliate syrupom, alebo karamelom.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie