Chef Recepty HOME






Jahňacie kotlety s figami na víne

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Rob
Nahrať obrázok
Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Divina, Baranie & Špeciality
Počet zhliadnutí:  2969 videní
Doba Prípravy:  15 minút
Doba Varenia:  45 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Česká kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: 
Výborný recept z jahňacieho, ktorým určite nič nepokazíte ani rodinnej oslave. Voňavé prísady, figy a červené víno robia z tohto receptu niečo nezabudnuteľné

Ingrediencie

750g jahňacích kotliet (karé)

1 stonka čerstvého rozmarínu

1 väčšia hlava prepasýrovaného cesnaku

4 dcl červeného vína

2,5 dkg masla

4 čerstvé figy (môžu byť aj sušené z balíčku)

30 dkg šalotky

olej slnečnicový podľa potreby

soľ, čierne korenie

Česká zemiaková knedľa ako príloha

Postup

Vytvoríme si marinádu z olivového oleja, rozmarínu, cesnaku, soli a korenia. Jahňacie necháme pár hodín marinovať.

Vo väčšej panvici si zohrejeme olej. Následne si mäso orestujeme 2 minúty z každej strany.

Jahňacie kotlety vyberieme, uložíme do pekáča a v panvici si necháme trochu oleja.

V ňom si opražíme nakrájané figy a šalotku. Toto následne vlejeme do pekáča na kotlety. Podlejeme vínom, na vrch položíme maslo a dáme na 30 minút zapekať do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie