Chef Recepty HOME








Vietnamské kuracie prsia na karamele

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Kuracie
Počet zhliadnutí:  2192 videní
Doba Prípravy:  20 minút
Doba Varenia:  20 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Čínska / Ázijská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Trošku exotický vietnamský pokrm sa zaujímavý práve vďaka overenej kombinácii sladkej a jemne pikantnej chuti.

Ingrediencie

  • 150 gramov hnedého cukru
  • 100 ml vody
  • 80 ml rižového octu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 4 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžička oleja
  • 6 kuracích pŕs
  • 2 čerstvé jalapeno papriky, nakrájané a bez jadierok
  • 1 na kocky nakrájaná mladá cibuľka
  • čerstvé lístky koriandra na ozdobenie

Postup

  1. V stredne veľkej miske si zmiešame hnedý cukor, vodu, ryžový ocot, sójovú omáčku, cesnak a zázvor až kým sa hnedý cukor nerozpustí. Zmes odložíme stranou - budeme ju potrebovať neskôr.
  2. V panvici si zohrejeme olej, a následne jemne vložíme kuracie prsia
  3. Mäso podlejeme 80 ml zmesou hnedého cukru a varíme kým nedosiahne zmes sirupovú konzistenciu, približne 6 až 7 minút
  4. Potom dolejeme aj zvyšok a varíme kým kuracie mäso nezmäkne a nebude vnútri pekne ružové
  5. Vmiešame jalapenos, mladú cibuľkou a varíme ešte kým sa naša zmes úplne nezohreje, približne 2 - 3 minúty
  6. Ozdobíme lístkami koriandru a podávame či už s varenou ryžou, alebo zemiakmi

 

Nebolo pridané žiadne hodnotenie

Obsah vytlačený z Chef Recepty.sk