Chef Recepty HOME






Ľahké a rýchle špagety s mletým mäsom

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Maros
Nahrať obrázok
Pridané od: Maros
Uverejnené v:  Cestoviny & Pasta
Počet zhliadnutí:  7883 videní
Doba Prípravy:  5 minút
Doba Varenia:  15 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Talianska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 3
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Ľahké a rýchle špagety s mletým mäsom a talianskou omáčkou. Tento recept je pre všetkých študentov a zaneprázdnených ľudí skutočný fenomén na poriadne cestoviny. Teda nie na cestoviny s kečupom

Ingrediencie

špagety, alebo iné obľúbené cestoviny

mleté mäso

boloňská omáčka, talianska omáčka na špagety

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

soľ, čierne korenie

 

Postup

Cestoviny dáme variť do osolenej vriacej vody na 8-15 minút podľa typu a občasne miešame, aby sa odpojili.

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. V panvici si zohrejeme olej a následne cibuľu mierne opražíme.

Pridáme mleté mäso ochutené soľou, korením a poprípade aj sušeným oreganom s chilli a dusíme na miernom ohni.

Ku koncu pridáme pretlačený cesnak a omáčku. Za miešania varíme ešte 5 minút.

Cestoviny scedíme, dáme na tanier a podávame poliate mäsovou omáčkou.

 

Tip:

- Taliansku omáčku na špagety si môžeme vytvoriť zmiešaním paradajkového pretlaku s kúskami paradajok, oregánom a bazalkou

- Špagety môžeme ešte posypať parmezánom, alebo iným syrom.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie