Chef Recepty HOME








Lahodné krevety & steak, alebo surf and turf

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky JanK
Nahrať obrázok
Pridané od: JanK
Uverejnené v:  Ryba & Morské plody
Počet zhliadnutí:  1411 videní
Doba Prípravy:  15 minút
Doba Varenia:  20 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: USA / Kanadská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 2
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Prémiový recept z lepších amerických reštaurácii a írskych pubov. Kombinácia morských plodov a steaku je charakteristická vyššia trieda americkej kuchyne. Teda nie pizza a hamburgre. Hoci dobrý hamburger a chladené pivo v piatok večer ťažko nájde konkuren

Ingrediencie

2  hovädzie steaky zo sviečkovej 

6-8 väčších kreviet očistených a olúpaných

zemiaky

1 kyslá smotana

maslo

7 lyžíc parmesánu 

2 lyžice bazalky

2 lyžičky tymiánu

1 lyžica oleju

sušený cesnak podľa chuti

soľ, korenie

Postup

Sviečkovú aj krevety opláchneme, osušíme papierovou útierkou a na panvici si zohrejeme na strednej teplote olej.

Do panvice vložíme dostatočne osolené a okorenené steaky a restujeme z oboch strán kým nechytí peknú farbu (max 10 min. podľa toho či máme radšej medium, alebo well done). Teplotu môžme znížiť, aby sa nám zvrchu príliš nespiekli.

Na poslednú minútu položíme na steaky plátok masla a tymián. Vyčkáme, kým sa maslo roztopí a dáme na tanier. Maslo zlepší steaku chuť a pomôže mu rovnomernejšie sa dopiecť. Tymián dodá skvelú vôňu.

Vo vedľajšej panvici si na jemnej až strednej teplote roztopíme maslo a následne orestujeme krevety. Približne 2-4 min. podľa veľkosti kreviet.

Zemiaky si upečieme podľa receptu tu. S tým, že ich nakoniec polejeme smotanou zmiešanou s parmezánom, sušeným cesnakom a na drobno nasekanej bazalky.

Podľa chuti môžeme ešte ako prílohu pridať jemne orestovanú zeleninu (brokolicu, hrášok, atď.) Padávame najlepšie s červeným vínom.

Hodnotenia

Pridané od : kulinár tom on 2013-04-05 18:53:57
chutilo to perfektne, a predovšetkým sa mi páčila tá kombinácia steaku s krevetami

Obsah vytlačený z Chef Recepty.sk