Chef Recepty HOME








Marocká Pikantná Cícerová Polievka so Špenátom

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Rob
Nahrať obrázok
Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Polievky
Počet zhliadnutí:  1039 videní
Doba Prípravy:  15 minút
Doba Varenia:  15 minút
Diéta: Vegetariánske jedlá
Kuchyňa: Africká kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Polievky
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Zmyselna a výdatná polievka, tak by sa dala v skratke charakterizovat tato koreninami vonava, zdrava a syta polievka, ktoru v Maroku pokladaju za svoju, no stretnut sa s nou mozete s obmenou korenin aj v Spanielsku. Cicerova polievka so spenatom si ziska

Ingrediencie

3 lyzice rastlinneho oleju
1 veľká cibuľa, stredné kocky
1 vacsia mrkva
1 vacsi zemiak
½ stredneho zeleru
1 stredna cervena paprika
4-6  strúčikov cesnaku
1 lyžička mletej škorice
½ lyzicky mleteho suseneho koriandru
1 lyžička mletého kminu/ rasce
stipka kajenského korenia
½ lyzicky kurkumy
1 lyžica sladkej papriky
4 vacsie rajciny a 2 lyzice rajcinoveho pyre, alebo 1 konzerva (400ml) zavaraych rajcin vo vlastnej stave
150g suseneho ciceru, alebo 1 konzerva (400ml) sterilizovaneho cíceru
1 lyžička cukru
mleté čierne korenie a soľ podla chuti
1 balík (150g) cerstveho baby špenátu
Tekvicove semienka
Stava z ½ citronu

Postup

Pokial pracujeme so susenym cicerom, tak tento si najprv oplachneme, nechame namoceny v miske plnej vody priblizne 3 hod a nasledne do makka uvarime.
Vo woku, alebo teflonovom hrnci si zohrejeme olej a nasledne za staleho miesania na jemnom plyne oprazime na drobno nakrajanu cibulu, mrkvu a zeler. Toto by malo trvat priblizne 5-7 minut.
Pridame prepasirovany cesnak, nastruhany zemiak, na drobno nakrajanu papriku a rajciny s pyre. Okorenime, pridame cukor, skoricu a vsetky zvysne koreniny. Ked tieto po priblizne 2 minutach pustia stavu pridame uvareny cicer, alebo jeho konzervu. Podla potreby pridame vodu.
Nechame zovriet, varime este 3 minut, pridame stavu z citronu a na drobno nasekany spenat. Na miernom plyne varime 4-6 minut. Podla chuti este pridame sol a pripadne kajenske korenie.
Ozdobime tekvicovymi semienkami a podavame s cesnakovym toastom/hriankami.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie