Chef Recepty HOME






Neapolské špagety s tradičnou gorgonzolovou omáčkou

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Cestoviny & Pasta
Počet zhliadnutí:  1646 videní
Doba Prípravy:  20 minút
Doba Varenia:  15 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Talianska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Chuť ako z talianskej reštaurácie - voňavé bylinky, chutný syr a chrumkavá bageta

Ingrediencie

  • 500g špagiet
  • 50g masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 200ml smotany
  • 6 polievkových lyžičiek bieleho vína
  • 400g strúhaného parmezánu
  • 300g gorgonzoly
  • 1 chrumkavá bageta
  • bazalka
  • konzerva olúpaných paradajok

Postup

  1. Špagety dáme variť podľa návodu na obale, alebo približne na 10 - 15 minút
  2. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kocky 
  3. Následne si v hrnci na slabom plyne roztopíme maslo a nakrájanú cibuľu restujeme približne 5 minút za občasného premiešania
  4. Pridáme smotanu a pretlačené strúčiky cesnaku, zvýšime teplotu plynu na strednú a všetko spolu premiešame
  5. Gorgonzolu nakrájame na väčšie kúsky a spolu s 250g parmezánu ju dáme variť.
  6. Za stáleho miešania do hrncu prilejeme biele víno
  7. Z prvého hrnca, v ktorom sme varili špagety vylejeme vodu, špagety scedíme a dáme naspäť do hrnca
  8. Gorgonzolovú omáčku opatrne prelejeme do ešte teplého hrna so šapagetami a necháme odstáť 3 minúty
  9.  Podávame so zapečenou bagetou s parmezánom a ozdobíme lístkom bazalky s paradajkami
  10. Na zlepšenie chuti a pôžitku odporúčame zvyšok bieleho vína podávať ozdobené bielym hroznom

Nebolo pridané žiadne hodnotenie