Chef Recepty HOME








Opité grilované kura na pivovej fľaši

Nahlásiť obsah

Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Kuracie
Počet zhliadnutí:  3076 videní
Doba Prípravy:  30 minút
Doba Varenia:  90 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Nemecká kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Grilovanie
Krátky opis: 
Len málo vecí je lepších ako chrumkavé a voňavé kura na rozpálenom grile, pivo v ruke a k tomu dobrá spoločnosť.

Ingrediencie

1 flaška/ plechovka obľúbeného piva

1 celé kurča

1/4 šálky roztopeného masla, alebo oleja

2 pretlačené strúčiky cesnaku

3 lyžice mletej červenej papriky

2 lyžice sešeného oregana

1 lyžička chilli, alebo podľa chuti

soľ a čierne korenie na ochutenie

Postup

Z kuraťa odstránime krk a drobky, ak nejaké sú. Celé ho opláchneme.

V malej miske, alebo šálke zmiešame roztopené maslo, cesnak, soľ, čierne korenie, oregano, chilli a papriku - vytvoríme marinádu.

Vo flaške piva necháme len 2/3 objemu piva a zvyšok vypijeme.

Predhrejeme si gril na strednú teplotu. Kura nastrčíme na flašku a dáme na alobalovú misku, aby sme nestratili šťavu. Následne ho každú pol hodinu potierame marinádou a grilujeme prikryté 1- 1.5 hodiny podľa teploty a veľkosti grilu.

Podávame s obľúbenou barbecue omáčkou.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie