Chef Recepty HOME








Pekingské vyprážané rezance s hovädzím

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kate
Uverejnené v:  Hovädzie
Počet zhliadnutí:  1629 videní
Doba Prípravy:  5 minút
Doba Varenia:  10 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Čínska / Ázijská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 2
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Chutná alternatíva k rutinným rezancom v podobe ázijských rezancov yakisoba s chrumkavým a voňavým hoväzím mäsom na vínovej omáčke

Ingrediencie

  • 200g rezancov
  • 150g hovädzieho mäsa, nakrájaného na tenké plátky
  • 1 ošúpaná mrkva nakrájaná na plátky
  • pažitka na ozdobenie
  • 2 čerstvé plátky zázvoru
  • 1 mladá cibuľka
  • olej
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • Špargla zelená zaváraná
  • Bambus zaváraný

Marináda

  • 1 lyžička oleja
  • 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžička čínskeho vína, alebo suché cherry
  • 1 lyžica kukuričného škrobu zmiešaná so 4 lyžicami vody

Korenie

  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky soly
  • 1 lyžica ustricovej omáčky
  • 1 lyžička mletého ​​bieleho korenia
  • 1 lyžica čínskeho vína, alebo suché cherry

Postup

  1. V menšej miske zmiešame hovädzie mäso s marinádou a dáme na 30 minút odstáť
  2. Vo wok-u si zohrejeme olej, na ňom orestujeme na drobno nakrájanú mladú cibuľku so zázvorom po dobu 30 sekúnd
  3. Do panvice pridáme mäso a na jemnom ohni orestujeme.
  4. Keď je mäso už skoro hotové, tak do panvice pridáme nakrájanú mrkvu a za stáleho miešania opečieme ešte 2 minúty, alebo kým bude mrkva chrumkavá.
  5. Pridáme 1 šálku vody, korenie a kukuričný škrob. Všetko spolu miešame a varíme pokiaľ omáčka nezhustne
  6. Vo veľkom hrnci s takmer vriacou vodou si za občasného miešania začneme variť rezance podľa návodu, alebo 7 minút.
  7. Keď budú rezance hotové tak ich necháme 1 minútu odstáť a precedíme.
  8. V panvici na vyprážanie si zohrejeme 5 lyžíc oleja a na jemnom ohni si do zlatova núdle opražíme
  9. Rezance podávame s mäsom v omáčke ozdobené špargľou a bambosom

Nebolo pridané žiadne hodnotenie