Chef Recepty HOME






Thajská polievka Tom Yum Koong

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky JanK
Nahrať obrázok
Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Polievky
Počet zhliadnutí:  2752 videní
Doba Prípravy:  10 minút
Doba Varenia:  40 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Čínska / Ázijská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Polievky
Porcie: 5
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Thajská Tom Yum Koong je typická priezračná a pikantná polievka pochádzajúca z Laosu a Thajska.

Ingrediencie

  • 200g stredne veľkých kreviet, olúpané a bez žilky
  • 12 húb, prekrojených na polovice
  • 130g zaváravých húb
  • 1l vody
  • 2 citrónové trávy
  • 4 listy z gáforovej limetky
  • 4 plátky thaiského galangalu, alebo zázvoru
  • 4 chilli papriky
  • 1 1/2 lyžice rybej omáčky
  • 1 1/2 vyšťavených limetiek
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička štiplavej chilli omáčky
  • lístky z koriandra

Postup

  1. Citrónové trávy nakrájame na kúsky o veľkosti zápaliek
  2. Vo vode necháme zvrieť krevety po dobu 20 minút
  3. Do nového hrnca pridáme nakrájané citrónové trávy, listy z gáforu, galangal,rybú omáčku, nakrájané chilli, chilli omáčku, limetkový džús, cukor a necháme zovrieť. 5 minút po zovretí pridáme krevety a oba typy húb. Varíme ďaľšich 10 minút a podávame ozdobené lístkami z koriandra

Nebolo pridané žiadne hodnotenie