Chef Recepty HOME






Slávne Londýnske Fish and Chips

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Miška Pé
Nahrať obrázok
Pridané od: Miška Pé
Uverejnené v:  Ryba & Morské plody
Počet zhliadnutí:  3407 videní
Doba Prípravy:  15 minút
Doba Varenia:  20 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Anglická kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Svetoznáma a veľmi jednoduchá anglická klasika. Základom práveho receptu na fish & chips je špeciálny chrumkavý obal v ktorom je ryba vyprážaná.

Ingrediencie

800 g rybieho filé

200 g hladkej múky

250 ml piva

1 čaj. lyžička sušeného droždia

rastlinný olej na vyprážanie

citrón

4-6 väčších zemiakov

tatarská omáčka

Postup

Odlišnosťou v tomto recepte od klasického trojobalu je jedna základná ingrediencia - pivo. Pivo sa pridáva do cesta, lebo obsahuje veľa bubliniek, čo spôsobuje, že cesto bude chrumkavejšie. Podobný efekt má aj minerálka, no pivo chutí lepšie.

 

V miske pripravíme cestičko zmiešaním múky, soli a piva. Do cesta ešte zamiešame sušené droždie a v cestičko necháme odležať približne 1-2 hodiny.

Zemiaky nakrájame na osminky, alebo väčšie hranolky a dáme vyprážať do horúceho oleju. Pre extra chrumkavý efekt ich vyprážame dvakrát.

V osobitnej miske si v čistej múke obalíme rybie plátky a potom ich ponoríme do misky s cestíčkom. Dáme vyprážať do horúceho oleju na približne 4-8 minút podľa toho akú hrubú máme rybu.

Podávame s hranolkami, tatarskou omáčkou a štvrťkou citrónu.

 

Tip:

- Pokiaľ sa ponáhľate, tak zrýchlená varianta fish n chips nemusí obsahovať droždie a teda nemusíme nechať cestičko hodinu odležať. Časť roboty si ušetríte aj kúpením predsmažených hranolkov, no tým domácim sa nevyrovnajú.

- Zdravšia varianta prípravy hranolkov, ale aj rybích plátkov je ich dať piecť  do rúry na vymastený plech (zemiaky), resp. na rošt položený na pekáči (ryba).

Poznámka: tento recept je inšpirovaný uvedeným videom od anglickej kuchárky v Austrálii.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie