Chef Recepty HOME








Figovo slivkové čatní

Nahlásiť obsah

Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Zaváraniny
Počet zhliadnutí:  1838 videní
Doba Prípravy:  1 minút
Doba Varenia:  1 minút
Diéta: Vegetariánske jedlá
Kuchyňa: Indická / Indonézijská

Ďalšie informácie

Chod: Snack/na zahryznutie
Porcie: 5
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Vynikajúce čatní so slivkami, figami, červeným vínom dochutené voňavými koreninami. Pôvodom z indickej kuchyne, toto chutné jedlo západný svet spoznal prostredníctvom Angličanov počas vládnutia v Indii, no teraz je čatní obľúbené po celom svete

Ingrediencie

300g fíg
700g sliviek
1 pomaranč
160 ml červeného vína
100-150 g cukor hnedý (podľa toho aké sú slivky sladké)
1 čaj. lyžička sušeného zázvoru
1 čaj. lyžička kurkumy
1 čaj. lyžička mletej škorice
1/2 čaj. lyžičky mletého chilli
3 lyžice jablkového octu

Postup

Figy si očistíme, slivky odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky.

Spolu so zvyšnými ingredienciami ich dáme do stredného hrncu.

Pomaranč si do zmesy vyšťavíme, alebo môžeme podľa chuti pridať aj časť dužiny.

Varíme na strednom ohni približne 45 minút. Zmes môžeme ešte rozmixovať ponorným mixérom.

Uskladňujeme vo viečkovacích pohároch, alebo aj uzavretej miske dlhšiu dobu v chladničke.

Chutney je veľmi verzatilné,hodí sa k mäsu - divine, aj kuraciemu, alebo k syru.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie