Chef Recepty HOME








Jemný steak zo sviečkovej na víne ala Italiano

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Hovädzie
Počet zhliadnutí:  1444 videní
Doba Prípravy:  5 minút
Doba Varenia:  10 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Talianska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 2
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Síce na prvý pohľad jednoduchý, no zároveň s hravými chuťami sexi vzhľadom a vôňou je to pravé potešenie pre vaše zmysly.

Ingrediencie

2 150 gramové steaky (sviečková) o hrúbke 3,5cm

hrubozrnná soľ

čerstvé zelené korenie

1 šálka talianskeho červeného vína

2 lyžice masla

 

Postup

Každý zo steakov z oboch strán veľkoryso okoreníme, posolíme. Soľ aj korenie do mäsa silno pozatláčame.

V malej panvici si rozohrejeme olej. Naše steaky opekáme, pokým sa nedosiahne požadovaná úroveň (rare, medium, well done) steaku. Pre medium pečieme mäso z každej strany približne 5 až 6 minút.

Odložíme na 3 minúty bokom, aby steaky dostali tú lepšiu chuť a podávame podliate omáčkou z červeného vína.

Omáčka z červeného vína sa robí nasledovne:

Do malej panvice dáme červené víno a varíme približne 8 až 10 minút na strednom ohni. Panvicu stiahneme z ohňa a pridáme plátky masla, ktoré rozmiešavame v víne, pokým sa úplne neroztopia.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie