Chef Recepty HOME






Japonská sushi ryža

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Rob
Nahrať obrázok
Pridané od: Rob
Uverejnené v:  Prílohy
Počet zhliadnutí:  1360 videní
Doba Prípravy:  120 minút
Doba Varenia:  15 minút
Diéta: Diétne a ľahké
Kuchyňa: Čínska / Ázijská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Večera
Porcie: 4
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Sushi ryža a jej správna príprava je esenciálny základ dobrého sushi. Hlavný rozdiel je v jej sladkastej a octovej chuti, no japonská sushi ryža musí mať zároveň aj nevyhnutnú lepkavú schopnosť, aby dobre v sushi a sashimi držala.

Ingrediencie

1,5 hrnčeku ryže

3 hrnčeky vody 

1 pol. lyžica soli

2 pol. lyžice ryžového octu

2 pol. lyžice cukru

Postup

Ryžu prepláchame a uvaríme klasickým spôsobom. Teda ryžu a vodu v pomere 1:2 necháme zovrieť. Potom znížime oheň na najmenší, a varíme ešte 15 minút s pokrievkou.

Oheň vypneme a necháme stáť ešte 20minút.

Medzitým si v malom hrnci (alebo v poháry v mikrovlnke) zohrejeme ocot, soľ a cukor. Ocot stále miešame kým sa cukor celkom neroztopí.

Ryžu rozprestriene dáme do vyššieho pekáču a rovnomerne polejeme octom. Všetko spolu dobre premiešame.

Dáme na pár minút do chladničky, alebo necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Chutný recept na tuniakové sushi nájdete tu.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie