Chef Recepty HOME








Francúzske zapekané ústrice

Nahlásiť obsah

Pridané od: Kulinár tom
Uverejnené v:  Ryba & Morské plody
Počet zhliadnutí:  1480 videní
Doba Prípravy:  60 minút
Doba Varenia:  8 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Francúzska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Tento nevšedneší francúzsky pokrm je perfektný pre romantické chvíle, kedže ústrice sa pokladajú ako jedno z najväčších afrodiziák.

Ingrediencie

24 ústric v mušli

100g modrého syru

300g mäkkého syru

najlepšie chaluhové pečivo laverbread - ak nemáme tak čertvé celozrnné pečivo

laverbread
laverbread
laverbread

1 citrón nakrájaný na štvrťky

červené víno

soft cheese

 

Postup

Pomocou ústricového noža si ústrice zo začiatku len nalomíme a náslene mušle po stranách roztvoríme. Následne s nožom opatrne oddelíme mäso od mušle, tak aby nám zostalo čo najviac tekutín vo vnútry. Polky ústric položíme na ľadovú drť, prípadne do chľadničky, kým ich nebudeme podávať.

V miske si pomocou vidličky dobre rozmiešame oba syry, kým nevytvoríme jednotnú zmes a oba syry sa plne prepoja.

Postupne a opatrne zoberieme z každej mušle mäso a na spodnú časť každého položíme laverbread. Následne na každú ústricu natrieme našu syrovú zmes a dáme piecť na 200°C približne 8 minút kým syr nezačne bublať.

Podávame so štvrťkami citrónu, kúskom čestvého celozrnného pečiva a s kvalitným červeným vínom.

 

Nebolo pridané žiadne hodnotenie