Chef Recepty HOME






Vianočná pečená morka s Cognacom

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Stevoo
Nahrať obrázok
Pridané od: Stevoo
Uverejnené v:  Morčacie
Počet zhliadnutí:  1844 videní
Doba Prípravy:  15 minút
Doba Varenia:  90 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: USA / Kanadská kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Hl. jedlo
Porcie: 6
Náročnosť: pokročilé
Gourmet Špeciál: Špeciality
Krátky opis: Vianočná morka s výnimočným koňakovým nádychom a chrumkavou zeleninou pre výnimočné dni

Ingrediencie

morka [5Kg]
0,5kg vykostenej bravcovej panenky
100g hrozienok
1 maly pohar koňaku
10 kuracích pečienok
3 suché rožky nakrájané na kocky
200ml mlieka
1 vajce
1 jablko
1 cibuľa
soľ, korenie, olej
2 plátky šunky
1kg mrkvy
3/4kg brokolice
6 polievkovych lyziciek masla
1 polievkova lyzicka cukru

Postup

Hrozienka umyjeme, dáme do koňaku a necháme nasiaknuť. Kocky nakrájaných rožkov namočíme do mlieka. Ďalej nadrobno nakrájame cibuľu a opražíme ju do zlatova, tj na pár minút v rozpálenom oleji na panvici.

Jablko ošúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na stredne veľké kocky, ktoré pridáme do cibuľky a necháme variť približne 5-6 minú.

Pečienky nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. Hrozienka vyberieme a koňak vylejeme na pečienku.

Šunku a bravčové mäso nakrájame na jemno a opekáme spolu na panvici s pečienkou. Pridáme jablká, pečienku, hrozienka, vajcia, kocky z rožkov a ochutíme soľou a korením.
Morku naplníme touto zmesou a otvor utesníme s nitkou. Morku potrieme z každej strany
olejom a dáme do rúry rozohriatej na 220° C na 40 minút. Teplotu znížime na 200° C a často potierame maslom.

Mrkvu, ktorú ošúpeme a nakrájame na kolieska, dáme do vody spolu s cukrom a necháme variť. Nakrájame brokolicu na malé kúsky a potom ju opečieme na troške masla.

Servírujeme na vlažnom tanieri spolu s mrkvou a brokolicou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky s rozmarínom.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie