Chef Recepty HOME






Francúzsky toast s medom

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Stevoo
Nahrať obrázok
Pridané od: Stevoo
Uverejnené v:  Bezmäsité
Počet zhliadnutí:  1300 videní
Doba Prípravy:  5 minút
Doba Varenia:  10 minút
Diéta: Bez diéty
Kuchyňa: Francúzska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Raňajky
Porcie: 2
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Ľahký recept na deťmi obľúbený francúzsky toast so zdravým medom a ovocím. Vo francúzskom Quebecu je častá verzia s javorovým syrupom a šľahačkou

Ingrediencie

4 vajíčka

tri štvrtiny šálky mlieka

3 lyžice hnedého cukru

12 plátkov bieleho chleba
 

1 lyžica sušenej škorice

maslo

med

kompót, alebo čertvé nakrájané ovocie

Postup

Vo veľkej miske si dôkladne zmiešame vajíčka spolu s mliekom.

Predhrejeme si panvicu a roztopíme maslo.

Namočíme každy plátok chleba do vajíčka tak, aby bol celkom pokrytý vajíčkom z oboch strán a opatrne položíme do rozhorúčenej panvice. Každú stranu budeme pražiť približne 2 až 3 minúty, alebo kým vajíčkový obal na plátku toastu nedostane zlatistú farbu.

Podávame natreté medom a posypané škoricou s obľúbeným kompótom, alebo čerstvým ovocím.

Nebolo pridané žiadne hodnotenie