Chef Recepty HOME






Milánske zeleninové taštičky z lístkového cesta

Nahlásiť obsah


1 z 1 Obrázky Kate
Nahrať obrázok
Pridané od: Kate
Uverejnené v:  Bezmäsité
Počet zhliadnutí:  1146 videní
Doba Prípravy:  10 minút
Doba Varenia:  30 minút
Diéta: Vegetariánske jedlá
Kuchyňa: Talianska kuchyňa

Ďalšie informácie

Chod: Večera
Porcie: 4
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Ľahký, lacný a chutný vegetariánsky recept na taštičky z lístkového cesta, ktorým sa len ťažko môže niečo pokaziť.

Ingrediencie

1 lístkové cesto

1 mrkva

1/2 zeler

hrášok

kukurica

zelene olivy

1 červená paprika

1 cibuľa

Paradajkový pretlak/ kečup

cukor

soľ

čierne korenie

mleté oregano

 

Tí ktorí majú radi mierne pikantné jedlá, môžu pridať aj trochu chilli

Postup

Lístokové cesto ak je zmrazené tak ho necháme rozmraziť.

Na panvici si zohrejeme olej a následne si do zlatova opražíme nakrájanú  cibuľku.

Pridáme nakrájanú zeleninu, cukor, korenie, soľ a podusíme. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak a dusíme ešte pár minút na miernom ohni ešte približné 5-10 minút, aby sa nám dobre premiešali všetky chute a vznikla chutná plnka.

Túto necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Po rozmrazení si lístkové cesto nakrájame na primerane veľké štvorčeky a rovnomerne napĺňame plnkou. Dávame pozor, aby sme konce taštičiek dobre pritlačili, nech nám počas pečenie nevytečie plnka von.

Do pekáču si dáme voskový papier, poukladáme naň taštičky posypané oreganom a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 C. Pečieme približne 15 minút podľa veľkosti taštičiek.

Dobrú chuť

Nebolo pridané žiadne hodnotenie