- Doba Prípravy: 60 minút
- Doba Varenia: 10 minút
- Diéta: Bez diéty
- Kuchyňa: Slovenská kuchyňa
Chod: Dezerty
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Krásne a efektné Valentínske koláčiky z lineckého cesta v horkej čokoláde, ktoré určite potešia nielen romantickým vzhľadom, ale hlavne chuťou.
Ingrediencie
cesto na linecké koláčiky podľa tohto receptu
- 2 čokolády na varenie
- 3 lyžice masla
- jedlá fixka na písanie
Postup
Pripravíme si koláčiky v tvare srdiečka podľa tohto receptu na linecké cesto.
Nízky hrniec naplníme do polovice vodou a ju zovrieť. Do vody dáme šálku s kúskami čokolády a maslom. Počkáme kým sa čokoláda neroztopí a dobre premiešame s maslom v jednotnú hmotu.
Koláčiky namáčame do čokolády a ukladáme na voskový papier. Potom ich dáme opatrne aj s papierom na niekoľko hodín do chladničky, aby čokoláda ztuhla. Nakoniec môžeme ozdobiť ornamentami, alebo písmenami pomocou jedlej fixky.