Valentínske srdcové koláčiky

Valentínske srdcové koláčikyNahlásiť
  • Doba Prípravy:  60 minút
  • Doba Varenia:  10 minút
  • Diéta: Bez diéty
  • Kuchyňa: Slovenská kuchyňa

Chod: Dezerty
Porcie: 4
Náročnosť: stredne náročné
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu

Krátky opis: Krásne a efektné Valentínske koláčiky z lineckého cesta v horkej čokoláde, ktoré určite potešia nielen romantickým vzhľadom, ale hlavne chuťou.

Ingrediencie

cesto na linecké koláčiky podľa tohto receptu

  1. 2 čokolády na varenie
  2. 3 lyžice masla
  3. jedlá fixka na písanie

 

Postup

Pripravíme si koláčiky v tvare srdiečka podľa tohto receptu na linecké cesto.

Nízky hrniec naplníme do polovice vodou a ju zovrieť. Do vody dáme šálku s kúskami čokolády a maslom. Počkáme kým sa čokoláda neroztopí a dobre premiešame s maslom v jednotnú hmotu.

Koláčiky namáčame do čokolády a ukladáme na voskový papier. Potom ich dáme opatrne aj s papierom na niekoľko hodín do chladničky, aby čokoláda ztuhla. Nakoniec môžeme ozdobiť ornamentami, alebo písmenami pomocou jedlej fixky.