- Doba Prípravy: 60 minút
- Doba Varenia: 10 minút
- Diéta: Vegetariánske jedlá
- Kuchyňa: Slovenská kuchyňa
Chod: Raňajky
Porcie: 4
Náročnosť: ľahké
Gourmet Špeciál: Kulinárske potešenie bežného druhu
Krátky opis: Jednoduché a veľmi vďačné cesto na linecké koláčiky, ktoré pozná hádam každá. Koláčiky vykrajujeme, natierame džemom, namáčame do horúcej čokolády podľa chuti a príležitosti
Ingrediencie
Základom cesta je v princípe dodržať osvedčený pomer cukru, masla a múky 1:2:3
- 130g práškového cukru
- 250g = 1 hera na pečenie
- 400g hladkej múky
- 2 žĺtka
- džem/ čokoláda/ orechy/ med/ glazúra/ citrónová šťava/ vanilkový cukor/ škorica podľa obľuby
Postup
- V miske si vypracujeme cesto zmiešaním cukru, múky, masla a žĺtka.
- Necháme cez noc odstáť do chladničky.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na približne 5mm a vykrajujeme.
- Rúru si predhrejeme na 140 stupňov celzia.
- Kolieska, alebo iné tvary koláčikov poukladáme na voskový papier do pekáču a dáme piecť na 10-15 minút. Záleží podľa typu programu a rúry (priebežne kontrolujeme).
- Vyberieme, necháme vychladnúť a kreatívne ozdobíme.