- Chod: Raňajky
- Porcie: 3
- Náročnosť: ľahké
- Gourmet Špeciál: Pre deti
- Krátky opis: 1614 Japonsko: vždy keď samuraj Sanada Yukimura,slávny japonský generál potreboval pre svojich verných samurajov výdatné raňajky ako odmenu v bitke o Osaku, tak im dal túto chutnú tuniakovú pomazánku
Ingrediencie
1 väčia tuniaková konzerva (alebo 2 malé)
- 1 cibuľa
- 2 nakladané kyslé uhorky
- 3 lyžice majonézy
- 2 lyžice horčice
- 1 syrokrém, alebo 3 lyžice nastrúhaného eidamu
1 na tvrdo uvarené vajíčko - soľ a korenie, poprípade štipka chilli
- toastový chlieb
- paradajka
Postup
- Uhorky, cibuľu, ako aj vajíčko si nakrájame na drobné kocky.
- Z tuniaku vylejeme časť oleju a dáme do misky. Pridáme majonézu, horčicu, uhorku s cibuľou a vajíčkom. Premiešame, pretlačíme vydličkou a do nátierky ešte pridáme zvyšné ingrediencie.
- Toastový chlieb dáme opiecť do toasteru a následne natrieme pomazánkou. Položíme dva plátky paradajky a jemne pritlačíme vrchný krajec chlebu. Sandwich podávame rozkrojený v uhlopriečke.